banner

E gjelbër

pyje magji 0002

15 pyje të magjishme në botë që ia vlejnë të eksplorohen


Pyjet dhe malet duket sikur posedojnë fuqi magnetike që na nxitë të futemi brenda tyre, thellë e më thellë, derisa të “robërojnë” shpirtin tonë.

Të ecësh nëpër pyllin e qetë, ku nuk ekziston gjë tjetër – pos drunjtve dhe kafshëve, të duket sikur je në ndonjë botë tjetër, ku koha ka ndaluar, ndërsa keni mbetur vetëm me natyrën.

Por, kjo bukuri e magjishme e pyjeve, është aq e shprehur, sa që shndërrohet në diçka mistike, e shpeshherë dhe të frikshme – që ua ndalë frymën.

Në vijim ju sjellim 15 pyje më interesante në botë, që vërtetë ia vlejnë të eksplorohen. /NGJYRA.COM/

Karpatet e bardha, Sllovaki

pyje magji 0001

Foto: resize

Bolotistie, Rumani

pyje magji 0002

Foto: © Adrian Borda

Bavaria, Gjermani

pyje magji 0003

Foto: img.ev

Taipingshan, Taivan

pyje magji 0004

Foto: 500px

Malet Beskydy, Republika Çeke

pyje magji 0005

Foto: tumblr

Hallerbos, Belgjikë

pyje magji 0006

Foto: supercurioso

Lugina Kvacianska, Sllovaki

pyje magji 0007

Foto: © Petr Zalesak

Haute-loire, Francë

pyje magji 0008

Foto: © Bastien Hajduk

Monforte De Lemos, Spanjë

pyje magji 0009

Foto: theawesomedaily

Parku Arashiyama, Japoni

pyje magji 0010

Foto: © Hidenobu Suzuki

Greenwich, Angli

pyje magji 0011

Foto: ejazatgroup

Glendalough, Irlandë

pyje magji 0012

Foto: etsystatic

Krahina e Baskisë, Spanjë

pyje magji 0013

Foto: © Javier de la Torre

Nagoya, Japoni

pyje magji 0014

Foto: © yume

Itali

pyje magji 0015

Foto: © Leonid Litvac