banner

Të fundit

Majishan11

Shpellat Maijishan – kompleksi i jashtëzakonshëm në shkëmbinj

Shpellat Maijishan është emërtimi i kompleksit prej 194 shpellave të gdhendura në shkëmbin Majishan në Tianshui, të provincës Gansu në Kinën veriperëndimore. Ky projekt i mahnitshëm arkitekturor përmban mbi 7.200 skulptura budiste dhe ...

tollovia njerezit 009

Skenat e pabesueshme të turmave të njerëzve

Mendoni se jetoni në një mjedis të mbipopulluar, ku duhet të prisni në radhë të gjata, apo ku tollovia që krijohet në transport publik dhe komunikacion është e padurueshme? Prisni pak, ka dhe më keq. Përpara se ti akuzoni autoritetet e ...

ngjashmerite 0001

Ngjashmëria e habitshme e futbollistëve dhe artistëve

A e keni dëgjuar ndonjëherë thënien që, secili person ka një “kopje” të veten dikund në botë – pra, një person tjetër që ngjan tmerrësisht më të, e të cilin nuk e ka as vëlla e as motër binjak/e? Ndoshta dhe nuk e keni ...

smart332

Aktorë Hollywood-i dhe të mençur

Edhe të famshëm edhe të mençur, me siguri se iu duket diçka kontradiktore kur thuhet, por nuk bën të paragjykohet në këtë aspekt. Këto dy gjëra në disa raste janë të përbashkëta, dhe ekzistojnë me të vërtetë disa persona të ...

Miyakejima 001

Miyakejima, ishulli ku të gjithë bartin gaz-maska

Rrëfimi i këtij shkrimi fillon në vitin 2000, në ishullin japonez Miyakejima, ku fjala katastrofë është përditshmëri. Miyakejima është pjesë e ishujve vullkanik Izu, të cilët gjenden në Detin e Djallit, e që përherë janë të ...