Të fundit

lumi mrekulli ballina 0001

15 lumenj që patjetër duhet t’i vizitoni

Natyra është magjistari më i mrekullueshëm në botë. Ajo bashkon ngjyrat dhe formacionet për të krijuar peizazhe magjike, që mahnisin me bukurinë e tyre. Kësaj radhe për ju kemi përzgjedhur 15 lumenjtë më të bukur në ...

kina atraksion ballina2

16 atraksionet të cilat mund të hasen vetën në Kinë

Duke qenë një vend me sipërfaqe totale prej 9.6 milionë kilometra katrorë, me mbi 22 provinca, pesë rajone autonome, katër komuna drejtpërdrejtë të kontrolluara dhe dy rajone të veçanta administrative, Kina ka një numër të madh të ...

Judith Braun 006

Të bësh art me gishta

Për të krijuar piktura të bukura duhet pasur pajisje të duhura. Kështu së paku mendojnë shumica e njerëzve… por dhe shumica e artistëve. Megjithatë, jo dhe Judith Braun. Kjo artiste përdorë qymur drurin si material, ndërsa gishtat e ...

shtepia e zeze14

Shtëpia e zezë – një perlë në mes të shkretëtirës

Me pamje sikur të një aeroplani të padukshëm që ka ateruar në një rafshnaltë shkëmbore parahistorike, Shtëpia e Zezë e Shkretëtirës, është një rezidencë e mahnitshme dhe unikate. Shtëpia ka dritare të mëdha, prej nga mund të ...

Dasht e kavir 00005

Fenomeni gjeologjik, Dasht-e Kavir, shkretëtira e madhe e njelmët

Dasht-e Kavir, e njohur si shkretëtira e madhe e njelmët, gjendet në mes të rrafshnaltës iraniane, rreth 300 kilometra larg Teheranit. Kjo shkretëtirë është e gjatë 800 km dhe e gjerë 320 km, ndërsa njihet si fenomen gjeologjik – pasi ...