Lajmet e fundit nga kategoria: E zezë

Queimada Grande3

Ilha de Queimada Grande, ishulli i gjarpërinjve

Ilha Grande de Queimada, që thjesht njihet si Ishulli i gjarpërinjve, është shtëpi e njërit prej llojit të gjarpërinjve më helmues në botë – Gjarpërit të artë (Bothrops insularis). Fakti se në këtë ishull jetojnë ...

puna3

Si të (mos e) humbisni punën për 10 minuta?

Në këtë kohë të krizës ekonomike  - këshilla e duhur për njerëzit do të ishte si të gjejnë një vend pune? – megjithatë, sipas ekspertëve, një vëmendje e posaçme duhet kushtuar edhe faktit se si mund të humbisni punën, me ...

transporti RE2

Edhe kështu transportohen mallrat

Në shumicën e shteteve të zhvilluara, sidomos ato perëndimore, mallrat dhe gjësendet transportohen me trena, anije apo dhe me kamionë. Mirëpo, në vendet ku këto mjete mungojnë ose janë të paqasshme për një pjesë të popullsisë – ...

stres1

Ja si e shkatërron stresi trupin tonë

Stresi ndikon në ritmin e rrahjeve të zemrës sonë. Për shembull, në diagramin elektronik rrahjet e zemrës së qetë janë treguar si valë butësisht të barabarta. Nga ana tjetër, zemra, nën stres, lë linja kaotike, disharmonike. Kjo ...

gara-gara-ballina12

Tri garat më të çuditshme dhe më të mrekullueshme në botë

Të pakëta janë gjasat që shumica prej nesh t’i përjetojmë emocionet dhe atmosferën që krijohen nga përballja e trimave të timonit në garat si në Dakar, Gumball 3000 ose 24 Heures du Mans. Për të marrë pjesë në këtë lloj të ...