Lajmet e fundit nga kategoria: E zezë

fobia-ballina222

50 fobie më të çuditshme

Fobie janë frika tepër të mëdha, irracionale, ndërkaq konsiderohen si lloj i çrregullimit anksioz. Ekzistojnë tri kategori të fobies: agorofogia, fobia sociale dhe fobia specifike. Agorofobia është frika nga vendet publike, ndërkaq fobia ...

american-flag-31

Këto gjëra nuk i kuptojnë të huajt në Amerikë…

Janë disa gjëra që të huajt nuk mund t’i kuptojnë – apo që ju duken shumë të çuditshme – kur vizitojnë Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Të vetëdijshëm për këtë fakt, drejtuesit e portalit “AskReddit”, kanë ...

tollovia njerezit 009

Skenat e pabesueshme të turmave të njerëzve

Mendoni se jetoni në një mjedis të mbipopulluar, ku duhet të prisni në radhë të gjata, apo ku tollovia që krijohet në transport publik dhe komunikacion është e padurueshme? Prisni pak, ka dhe më keq. Përpara se ti akuzoni autoritetet e ...

fotografet002

Nuk është e lehtë të jesh fotograf!

Nëse mendoni se profesioni i fotografit është i lehtë, atëherë, gaboheni shumë. Për të realizuar një fotografi nga perspektiva e duhur, fotografët janë në gjendje të rrezikojnë dhe jetën e tyre, së paku ata që i thonë vetes ...

Jimmy_Nelson_001

Fiset në zhdukje të botës në fokusin e foto-aparatit

Fotografi Jimmy Nelson ka kaluar plot tre vjet duke vizituar grupet, fiset dhe njerëzit e kulturave indogjene nëpër botë, para se të krijonte serinë e fotografive të tyre – të cilën e ka titulluar: “Para se të vdesin”. Qëllimi i tij ...