Lajmet e fundit nga kategoria: E hirtë

Sond-Dong-shpella5

Sond Dong – njihuni me shpellën më të madhe në botë

Shpella Sond Dong në Vietnam është shpella më e madhe në botë. Gjatësia e saj është 8,8 kilometra ndërsa brenda saj gjenden xhungla dhe disa lumenj. Ajo është zbuluar nga një vietnamez në vitin 1991, ndërsa është hulumtuar nga ...

Mohenjo-Daro 0001

Mohenjo-Daro, një prej civilizimeve më të lashta në botë

Mohenjo-Daro është një qytet antik që gjendet në pjesën e poshtme të rrjedhes së lumit Indus, në Pakistanin e sotëm – cili, në periudhën mes viteve 2600-1800 para erës së re, ishte pjesë e kulturës Induse. Për këtë civilizim ...

Ischigualasto2626

Ischigualasto, Lugina e Hënës në Argjentinë

Ischigualasto, që në përkthim të lirë do të thotë “vendi ku e vendosni hënën”, është një luginë në Argjentinë e stërmbushur me formacionet gjeologjike që janë krijuar nga erozioni i erës – e cila ka krijuar skulpturat e ...

Niraj-Kumar

Ç’është në të vërtetë matja e IQ-së?

Çdo dhjetë vjet koeficienti i inteligjencës rritet për tri pikë, ndërkaq psikologu James Flynn tashmë disa decenie studion këtë trend, i cili është quajtur sipas tij – “Efekti i Flynnit”. Flynn thotë se si njerëzit shpesh në ...