banner

Lajmet e fundit nga kategoria: E hirtë

Naqsh-i-Rustam-12

Naqsh-i Rustam, varrezat antike të mbretërve të Persisë

Shumëkush mund të ketë dëgjuar për Persepolisin në Iran, kryeqytetin ceremonial të Perandorisë antike të Persisë. Mirëpo, vetëm 12 km larg këtij metropoli ndodhet një vend më pak i njohur, por shumë mbresëlënës, i quajtur Naqsh-i ...

lista v9

Lista e vrasjeve më të njohura të pazgjidhura

Këto tregime e kanë tmerruar opinionin dhe janë bërë objekt i spekulimeve të llojllojshme mbi aktorët e mundshëm dhe motivet e vrasjeve. Megjithatë, autorët e tyre, me gjithë hulumtimet e hollësishme, kurrë nuk janë zbuluar, mbase edhe ...

superman1

Me shpikjet e tyre ndryshuan botën, por çka morën si shpërblim…

Në qoftë se këmbëngulësia dhe puna ju çon deri te një shpikje që do të ndryshonte botën, kjo nuk do të thotë se do të fitoni pjesën e merituar të kulaçit në formë të famës, pasurisë apo cilado qoftë mirënjohje. Shembuj të ...

Kazauri i madh ballina

Kazuari i madh, shpendi më i rrezikshëm në botë

Sipas Librit të rekordeve botërore Guinnes, Kazuari i madh/kazuari australian apo kazuari jugor (latinisht: Casuarius casuarius)është shpendi më i rrezikshëm në botë. Shpendi i tretë më i madh në botë dhe një prej shpendëve më të ...

fshati iran4

Palangan, fshati ku pullazet janë oborre dhe oborret janë pullaze

Palangan, që në gjuhën perse do të thotë leopard (po ashtu i njohur edhe me emrat Patagān, Patakān dhe Tangān), është një fshtat në provincën e Kurdistanit në Iran, i vendosur në bjeshkët afër kufirit me Irakun. Në këtë fshat ...