Lajmet e fundit nga kategoria: E gjelbër

Caño Cristales4

Lumenjtë më të mrekullueshëm në botë

Në planetin tonë ka mijëra lumenjë, disa prej të cilëve janë të vegjël dhe të shkurtër vetëm disa kilometra, ndërsa disa të tjerë janë aq të mëdhenjë saqë përshkojnë disa vende dhe kontinente – në një shkallë që ...

Chelbacheb 002

Vargu i ishujve të pabesueshëm, Chelbacheb, Palau

Palau është një arkipelag që përbëhet prej rreth 350 ishujve që gjenden në Oqeanin e Qetë perëndimor. Shikuar nga aspekti gjeografik, shumica e këtyre ishujve i takojnë Mikronezisë, dhe vetëm pas 30 vjet orvatjesh, në vitin 1994, ...

Kelimutu4

Vullkani Kelimutu dhe tri liqenet në krateret e tij

Kelimutu është një vullkan i vogël, në ishullin indonezian Flores, pranë qytezës Moni. Në majë këtij vullkani gjenden tri liqene me ngjyra të ndryshme, të formuar në krateret e tij. Edhe pse ndodhen në majë të të njëjtit vullkan ...

Yucatan ballina2

Uji i shenjtë i gadishullit Yucatán

Vetëm pak kilometra larg nga Valladolidi, në gadishullin Yucatangjendet  një peisazh përplot me  vrima natyrore të madhësive të ndryshme, që çojnë tek uji i kthjellët nëntokësor, me ngjyrë të kaltër-gjelbër, të cilin dikur Majat ...

Kauai ishulli 010

Kauai, ishulli i pabesueshëm i alpinistëve

Gjeologjikisht, Kauai është ishulli më i vjetër i Havait, që magjepsë me pamjet mahnitëse. Me një lartësi mbidetare prej 1,598 metrash, Kawaikini është maja më e lartë në këtë ishull vullkanik, i cili është i njohur edhe si Ishulli ...