Lajmet e fundit nga kategoria: E gjelbër

gardhi gjalle 0003

Meikleour Beech Hedges, gardhi më i madh dhe më i lartë në botë

Nganjëherë edhe gjërat e thjeshta mund të shndërrohen në magnet për turistët. Një shembull i tillë është dhe gardhi i gjallë që gjendet në Meikleour të Skocisë. Megjithatë, Meikleour Beech Hedges, nuk është çfarëdolloj gardhi, ...

Ronda16

Ronda, qyteti mahnitës në Spanjë

Ronda është një qytet në krahinën spanjolle Malaga, me një popullsi prej rreth 35.000 banorësh, që ndodhet rreth 100 kilometra në perëndim të qytetit Malaga. Në këtë qytet për herë të parë janë vendosur Keltët, të cilët në ...

Kaieteur1

Ujëvara Kaieteur: xhevahiri natyror i Guajanës

Me lartësinë dhe gjerësinë e madhe, rënien e lirë të sasisë së madhe të ujit dhe peizazhin jashtëzakonisht të bukur përreth, nuk ka pikë dyshimi se Kaieteur është një nga ujëvarat më mbresëlënëse në planetin tonë. Kaieteur ...

vietnami libri 0015

Vietnami, mozaiku i kontrasteve mjedisore

Fotografi francez, Réhahn, kohë më parë ka vizituar Vietnamin, me qëllim që të njihej me diversitetin kuturor të këtij vendi – të cilin më pastaj, nëpërmjet një libri, do t’ia prezantonte botës. Në librin e tij të ilustruar me ...

plazhi i guacave 010

Plazhi unikat në botë – plazhi i guacave

Në shikim të parë, Plazhi i guacave (Shell Beach), që gjendet në pjesën perëndimore të Autralisë (Shark Bay), mund t’ju duket si një plazh i zakonshëm, mirëpo, kur ta vështroni nga afërsia, mund të vëreni se – në vend të ...