banner

Lajmet e fundit nga kategoria: E gjelbër

gardhi gjalle 0003

Meikleour Beech Hedges, gardhi më i madh dhe më i lartë në botë

Nganjëherë edhe gjërat e thjeshta mund të shndërrohen në magnet për turistët. Një shembull i tillë është dhe gardhi i gjallë që gjendet në Meikleour të Skocisë. Megjithatë, Meikleour Beech Hedges, nuk është çfarëdolloj gardhi, ...

Ronda16

Ronda, qyteti mahnitës në Spanjë

Ronda është një qytet në krahinën spanjolle Malaga, me një popullsi prej rreth 35.000 banorësh, që ndodhet rreth 100 kilometra në perëndim të qytetit Malaga. Në këtë qytet për herë të parë janë vendosur Keltët, të cilët në ...

Kaieteur1

Ujëvara Kaieteur: xhevahiri natyror i Guajanës

Me lartësinë dhe gjerësinë e madhe, rënien e lirë të sasisë së madhe të ujit dhe peizazhin jashtëzakonisht të bukur përreth, nuk ka pikë dyshimi se Kaieteur është një nga ujëvarat më mbresëlënëse në planetin tonë. Kaieteur ...

Monemvasia gr 0001

Monemvasia, margaritari i fshehur në Greqi

Monemvasia është një ishull shkëmbor që gjendet në lindje të Peloponezit, në Greqi, që lidhet me tokën nëpërmjet një ure. Ky ishull është i gjerë 300 metra, i gjatë një kilometër, ndërsa lartësia e tij mbidetare është njëqind ...

kisha kizhi ballina11

Objektet unikate prej druri në ishullin Kizhi të Rusisë

Në liqenin Onega, në republikën ruse Karelia, gjendet ishulli Kizhi,i gjatë 6 dhe i gjerë 1 km – ku mund të shihen godinat e mahnitshme prej druri që prezantojnë për mrekulli arkitekturën ruse të shekullit 18. Ky ishull, që dikur i ...