Të gjitha lajmet nga: Ngjyra

Nishiyama Onsen Keiunkan 11

Njihuni me hotelin më të vjetër në botë

Hoteli Nishiyama Onsen Keiunkan, në provincën japoneze Yamanashi, është themeluar në vitin 705 të erës sonë. Sipas Librit të Rekordeve Botërore të Ginisit kjo është edhe kompania ende operacionale më e vjetër në botë, që menaxhohet ...

Reykjadalur3

Reykjadalur – lugina ku rrjedh lumi i ngrohtë

Rreth 45 kilometra larg kryeqytetit Reykjavik, gjendet një luginë e “fshehur”, që njihet si një prej zonave më gjeotermike në Islandë. E njohur si “Lugina e avullit”, kjo pikë turistike përherë është e mbuluar nga retë e ...

kreativiteti2

Proceset që nxisin kreativitetin

Kreativiteti në shikim të parë duket si një aktivitet i zbehtë – por, në fakt, është një proces specifik që aktivizohet nga disa faktorë. Marrë në tërësi, idetë më të mira lindin në këto situata/procese: - Kur dopamina tajitet ...

toka rreziku 0001

Tetë fakte shokuese që tregojnë se Toka është në rrezik

Kemi fjetur përgjatë gjithë këtyre viteve, andaj është koha të zgjohemi sa më parë. Shtresat e ozonit po zhduken, shtresat polare të akullit po shkrihen, niveli i ujit në oqeane dhe dete është rritur shumë, ndërsa klima në Tokë ...

karta vizita ballina111

Kartëvizitat e çuditshme të personave të famshëm

Cila është mënyra më e mirë për të përshkruar biznesin e një personi? Natyrisht, karta e tij/saj e biznesit (kartëvizita), që përshkruan kompaninë dhe përgjegjësinë e personit në fjalë. Thonë se, një kartë-biznesi duhet të ...