banner

Të gjitha lajmet nga: Ngjyra

Naqsh-i-Rustam-12

Naqsh-i Rustam, varrezat antike të mbretërve të Persisë

Shumëkush mund të ketë dëgjuar për Persepolisin në Iran, kryeqytetin ceremonial të Perandorisë antike të Persisë. Mirëpo, vetëm 12 km larg këtij metropoli ndodhet një vend më pak i njohur, por shumë mbresëlënës, i quajtur Naqsh-i ...

Fort Diemerdam15

Një fortesë moderne që kujton të kaluarën e lavdishme

Një mini-kështjellë përgjatë bregdetit të Holandës u transformua në një pavijon spiral arti dhe kafene njëkohësisht – sipas projektit të kompanisë Emma Architecten. E klasifikuar si pjesë e trashëgimisë botërore, fortesa Fort ...

estet-mashk-ballina1111

22 të famshëm që u janë nënshtruar kirurgjisë estetike

Kur flasim për kirurgjinë plastike/estetike dhe njerëzit e famshëm, menjëherë na shkon mendja të bukuroshet e Hollywoodit – ato që mahnisin botën mashkullore me pamjen e tyre. Megjithatë, gaboni shumë nëse mendoni se vetëm femrat VIP ...

lista v9

Lista e vrasjeve më të njohura të pazgjidhura

Këto tregime e kanë tmerruar opinionin dhe janë bërë objekt i spekulimeve të llojllojshme mbi aktorët e mundshëm dhe motivet e vrasjeve. Megjithatë, autorët e tyre, me gjithë hulumtimet e hollësishme, kurrë nuk janë zbuluar, mbase edhe ...

liqeni amadeus 001

Liqeni i njelmët Amadeus, Australi

Amadeus quhet liqeni i njelmët që gjendet në jugperëndim të territorit verior të Australisë, që përndryshe njihet si deponi gjigante e kripës – e krijuar nga bjeshkët e afërta para 500 milionë vjetësh. Për shkak të ...